Начало

Новини - 2022-04-06

Тодор Михалев е новият шампион на България за мъже по модерен петобой. Възпитаник на НСА за пореден път доказа класата си и по безспорен начин спечели титлата на Държавното първенство в София и Открит шампионат. През март т. г. Михалев зае осмо място във финал Б на международния турнир в Будапеща, Унгария. На държавния шампионат сребърния и бронзовия медал при мъжете спечелиха Радослав Стойчев от Черно море и Емил Грозданов от Шампион 2.

През уикенда на Спортен комплекс "Академик", 4-ти км, се събраха най-добрите петобойци на Държавно първенство за младежи и девойки до 21 г. и мъже и жени.
За първи път на шампионата бе осигурен награден фонд, който си поделиха медалистите при мъжете, жените и младежите.

Световната и Европейска шампионка от 2019 г. Светла Згурова от НСА показа за пореден път класа и грабна златото при жените и девойките до 21 г. Среброто спечели Димана Стефанова от Хебър, Пазарджик, а бронзът - Кристина Денина от Олимпиец, Пазарджик.

В призовата тройка при младежите до 21 г. се класираха :
Златият медал и шампионската титла спечели Радослав Стойчев от Черно море, които през март т. г. спечели Европейската купа по фехтовка до 23 г. в Загреб , Хърватска. Среброто завоюва Емил Грозданов, 7-и от ЕП и 11-и на СП през 2021 г., от Шампион 2 , Пазарджик. Бронзът бе за Любомир Германов от Олимпиец, Пазарджик.

При отборната надпревара имаше тотална доминация на отборите на НСА, които станаха шампиони на девойки до 21 години, жени и мъже, а на младежи до 21 години първи е отборът на Шампион 2.

Домакин и организатор на Държавното първенство бе клуб "Модерен Петобой-НСА", а специален гост на шамипонатът на СК "Академик" бе Андрей Кузманов, министър на ММС в служебния кабинет и експредседател на Европейската Конфедерация по Модерен петобой и дългогодишен председател на родната федерация. В Открития шампионат на България участваха и отбори от Гърция, а заради международната обстановка в София не пристигнаха и другите чужденци, заявили участие.















Членове
За първи път Открит държавен шампионат по модерен петобой е с награден фонд
2022-04-06
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ

Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой, на основание на чл. 26 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел и на основание на чл.17 от Устава на Българска Федерация по Модерен Петобой, УС н
2021-02-05
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ
“Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 17 от устава свиква редовно годишно отчетно общо събрание на БФМП на 10.03.2020 г. в 11 ч. в сградата на Министе
2020-01-31
СВЕТЛА ЗГУРОВА Европейска шампионка за девойки до 17 г. Каунас, Литва
2019-06-14
Пресконференция на БФМП за Световна купа 2 по модерен петобой
2019-04-05