Начало

Новини - 2018-11-27

Куп суперлативи заслужи България за тазгодишните си изяви на световната сцена в модерния петобой по време на 70–ия юбилеен годишен конгрес на Международния съюз (UIPM) в Ларнака (Кип). Шефовете на централата са останали изключително доволни от факта, че страната ни спечели медал от шампионата на планетата и се завърна сред елита на този спорт. Наред с това, България е получила отлична оценка за организацията на кръга от световната купа през месец май, което моментално е оказало влияние за избора ни за домакин на турнира за най-престижния трофей и през следващата година.

„България никога не е била на такава почит в световния модерен петобой. Лично президентът на UIPM д-р Клаус Шорман поздрави пред всички делегати страната ни за завоювания от Явор Пешлеевски и Тодор Михалев бронз в щафетата на световното първенство в Мексико през септември, поздрави и благодари на БФМП за перфектно проведената световна купа в София. Федерацията получи поздравления от президента на Асоциацията на националните олимпийски комитети (ANOC) шейх Ахмад Ал-Фахад Ал-Сабах, които бе специален гост от МОК, както и от Жоел Бузу, президент и основател на Peace and Sport - Фондация с патрон принц Алберт II на Монако,“ заяви председателят на БФМП Андрей Кузманов, който е и вицепрезидент на Европейската конфедерация.

На Конгреса бе утвърден календарът за 2019 г. Световните купи са само четири: в Кайро (Египет), в София, в Кечкемет (Унгария) и в Прага (Чехия), като турнирът в българската столица е насрочен за 10-14 април. Големият финал е в Токио, защото ще бъде тестово състезание за олимпиадата през 2020 г. Наред с това, следващата година страната ни ще е домакин и на още едно изключително важно за петобоя първенство. От 18 до 23 юли 2019 г. София ще организира световния шампионат за младежи и девойки до 17 и до 19 г., който ще бъде дебютен в историята на UIPM.

Ден преди конгреса на Международната федерация по модерен петобой се състоя и конгрес на Европейската конфедерация, на който Андрей Кузманов получи поздравления и отлична оценка за провеждането на Европейска купа – Мемориал „Христо Чочев” и състоялата се в Пазарджик на 2-3 юни м.г. с участието на 15 държави Олимпийска квалификация за младежките игри в Буенос Айрес.

Членове
За първи път Открит държавен шампионат по модерен петобой е с награден фонд
2022-04-06
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ

Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой, на основание на чл. 26 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел и на основание на чл.17 от Устава на Българска Федерация по Модерен Петобой, УС н
2021-02-05
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ
“Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 17 от устава свиква редовно годишно отчетно общо събрание на БФМП на 10.03.2020 г. в 11 ч. в сградата на Министе
2020-01-31
СВЕТЛА ЗГУРОВА Европейска шампионка за девойки до 17 г. Каунас, Литва
2019-06-14
Пресконференция на БФМП за Световна купа 2 по модерен петобой
2019-04-05