Начало

Новини - 2017-01-03

Като успешна година анализира Българска федерация по модерен петобой отиващата си 2016-та. Финалист в лицето на Димитър Кръстанов на Олимпиадата в Рио, отлично организирано Европейско първенство за мъже и жени в София и медали от различни международни турнири при младежи и девойки.

„ Определено изпращаме една от силните ни години като представяне на модерния петобой, както в България , така и в чужбина. Нашите състезатели доказаха, че традициите  и успехите ни не са само в миналото и го показаха със своите класирания през 2016-та. Уникалният малшанс на Димитър Кръстанов на Игрите с жребия на коня, който не му се подчини и това костваше много точки . Беше ли минал паркура , дори и с няколко грешки вземаше категорично медал от Олимпиадата. Това остана с горчив вкус от годината, но пък отличната оценка на президента на МОК Томас Бах и вицепрезидента Хуан Антонио Самаранч-младши за провеждането на Европейското за мъже и жени в София ми дава повод за гордост от добрата работа. На заседанието през ноември във Франкфурт колегите от Международната федерация бяха категорични, че ние сме организирали първенството най-добре от всички проведени през годината” , сподели шефът на родната федерация Андрей Кузманов.


Освен с представянето на Кръстанов на Игрите, подрастващото поколение също може да се похвали с добри класирания през отминаващата година. Денис Колев и Тодор Михалев се класираха на 5-то място на Европейското за младежи , Пресияна Дишева влезе във финал също на континенталното първенство при девойките, а и при жените на шампионата в София.


„ Имаме чудесни млади спортисти. Искам да благодаря на техните треньори за професионалната работа и усилията , които полагат. Въпреки съкратения ни бюджет успяваме да балансираме на всички нива и амбицията е за следващия олимпийски цикъл от 4 години да направим така, че да класираме повече състезатели в Токио през 2020 година. Националните центрове и клубове също работиха отлично и продължаваме по целевия план за подготовка догодина”, допълни Кузманов.


България ще бъде домакин на Европейско първенство за младежи и девойки до 16 години през 2017 –та, което ще бъде преходно за младежките Олимпийски игри- 2018.


На Конгреса на Международната федерация по модерен петобой беше гласуване да бъдем домакини на Световна купа за мъже и жени – 2018 година, Световно първенство за юноши до 18 години през 2019-та и Световния шампионат за мъже и жени през 2020, който ще бъде последната възможност за получаване на квоти за Игрите в Токио.


https://www.sportal.bg/news.php?news=641175
http://www.novsport.com/news2213581_1044.html
http://bgswim.com/new.php?new_id=4133
 

Членове
За първи път Открит държавен шампионат по модерен петобой е с награден фонд
2022-04-06
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ

Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой, на основание на чл. 26 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел и на основание на чл.17 от Устава на Българска Федерация по Модерен Петобой, УС н
2021-02-05
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ
“Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 17 от устава свиква редовно годишно отчетно общо събрание на БФМП на 10.03.2020 г. в 11 ч. в сградата на Министе
2020-01-31
СВЕТЛА ЗГУРОВА Европейска шампионка за девойки до 17 г. Каунас, Литва
2019-06-14
Пресконференция на БФМП за Световна купа 2 по модерен петобой
2019-04-05