Начало

Новини - 2016-02-01

НОВИНА  01 февруари 2016 до регионални и национални медии
Успех за Димитър Кръстанов на голям турнир по модерен петобой


Националът ни по модерен петобой Димитър Кръстанов спечели сребърен медал от силния международен турнир в Будапеща, Унгария, който беше и олимпийска квалификация. Най-добрият ни състезател прибави нови точки към ранглистата и вече е на 30-то място. Ако успее в следващите издания на Световната купа да влезе във финал със сигурност ще участва на Олимпийските игри в Бразилия лятото.


„ Голям успех за Кръстанов. Той е много близо до квота за Рио , а и се намира в чудесна форма. След него в Будапеща останаха световни и европейски шампиони, което показва, че работи отлично и съм оптимист за класирането му за Олимпиадата. Другият ни представител Явор Пешлеевски остана извън финала в Будапеща, но и той има шансове за Игрите. Конкуренцията в нашия спорт е жестока и самото влизане на финал е успех, какво остава за медал. Участията на двамата на Световните купи и Световното първенство са сигурни. Благодаря на министър Красен Кралев, че направи всичко необходимо да получим нужното финансиране и двамата ни елитни състезатели да се подготвят и участват на големи турнири”, заяви президентът на БФМодерен петобой Андрей Кузманов.


Първата Световна купа за 2016-та година ще бъде в края на февруари в Кайро, Египет на която ще участват Кръстанов и Пешлеевски. До Олимпиадата ще се проведат още 4-и издания на Купата, както и Световно първенство по модерен петобой.
България ще бъде домакин на последното голямо първенство преди Игрите в Бразилия. София приема елита на модерния петобой от 4-и до 11 юли когато ще бъде Европейското първенство за мъже и жени. На него със сигурност ще пристигнат водещите атлети, за да направят генерална репетиция преди Олимпиадата.

 

Освен шампионата в столицата по същото време ще се проведе и Конгреса на Европейската конфедерация, който е изборен и ще станат ясни новите ръководители на модерния петобой в Европа.

 

ПУБЛИКАЦИИ

Членове
За първи път Открит държавен шампионат по модерен петобой е с награден фонд
2022-04-06
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ

Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой, на основание на чл. 26 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел и на основание на чл.17 от Устава на Българска Федерация по Модерен Петобой, УС н
2021-02-05
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ
“Управителният съвет на Българската федерация по модерен петобой – София, на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл. 17 от устава свиква редовно годишно отчетно общо събрание на БФМП на 10.03.2020 г. в 11 ч. в сградата на Министе
2020-01-31
СВЕТЛА ЗГУРОВА Европейска шампионка за девойки до 17 г. Каунас, Литва
2019-06-14
Пресконференция на БФМП за Световна купа 2 по модерен петобой
2019-04-05